KLEUR. Als je hetzelfde bent zoals de meeste mensen, dan is dit één van de eerste dingen die je opvalt. Appelgroen. Kersenrood. Helderwit. Diepbordeaux. Pikzwart.

 

Of het nu gaat om het kopen van een auto, een huis, huisinrichting of kleding, vaak is het de kleur van het item wat uw blik als eerste vangt.

Zo krachtig is invloed van kleur dat de Color Marketing Group aangaf in een interview dat 85% van de aankopen worden beïnvloed door kleur.

 

Wat kleuren in logo’s betekenen

De invloed van kleuren is niet beperkt tot de producten die we kopen.. In een promotieonderzoek van studenten aan een Amerikaanse universiteit hebben ze getest hoe een logokleur invloed heeft over hoe we denken over een organisatie.

 

De studenten creëerden fake bedrijven met generieke logo’s in verschillende kleuren. In een online enquête, vroegen ze de consument naar de kwaliteiten die ze in verband brengen met de organisatie, gebaseerd op het logo.

 

Het onderzoek werd gepubliceerd in het International Journal of Fashion Design, Technologie en Onderwijs. Volgens een persbericht over het onderzoek:

·         Rode logo's roepen gevoelens van deskundigheid en zelfverzekerdheid op.
·         Roze logo's werden geassocieerd met jeugdigheid, mode en verbeelding.
·         Blauwe logo's werden verbonden met vertrouwen, succes en betrouwbaarheid.
·         Groene logo's waren verbonden met milieuvriendelijkheid, hardheid, duurzaamheid, mannelijkheid en duurzaamheid.
·         Paarse logo's waren verbonden met vrouwelijkheid, charme en glamour.

Het is dan ook zaak om goed na te denken over welke kleuren u wilt gebruiken in uw logo, huisstijl of relatiegeschenken die u gaat gebruiken. Kleur bepaalt immers de eerste indruk die een consument van uw bedrijf krijgt.

 

Bij Zintuig.nl hebben we een zeer groot assortiment en veel van onze artikelen zijn in veel verschillende kleuren te krijgen, bij enkele artikelen kan dit zelfs bij bepaalde afname in uw eigen PMS kleuren. Enkele van onze artikelen die in zeer veel kleuren te krijgen zijn dat zijn onder andere:

–          Doppers

–          Halligen balpennen

–          Rugzakken

–          Zonnebrillen

–          Paraplus

 

Mocht u meer informatie willen of graag geholpen wilt worden neem dan een kijkje op onze site Zintuig.nl of neem contact op met onze klantenservice op 035-6956000. We staan klaar voor als uw vragen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *